maanantai 17. marraskuuta 2014

Yksinkertaista ja hyvää

Vähän tuossa mietin että loppuiko multa jo aiheet :) Mutta ei kai sitä kukaan nyt jotain järkevää kirjoita joka päivä. Ainakaan hirveästi. Sain pienen inspiraation hesarissa olleesta avaruuskuvasta, tylsän työni kohteesta ja ehkä myös tuosta minun ''Aikuistumisesta'' tekstistä, sitä tämäkin vähän käsittelee, ehkä. Katsotaan mihin muotoon tämä lopulta päätyy. Lue niin se selviää :D

Hesarissa oli siis Kiinalaisten Kuun takaa ottama kuva missä näkyi Kuu ja Maapallo. Kuva tekstissä luki että kuva on samantyylinen kuin Apollo 8:n miehistön 1968 ottama kuva. 1968 avaruudessa lennellyt laite ei ollut hirveän monimutkainen, ainakaan nykytekniikan kannalta tarkasteltuna. Minun ja sinun taskussa on aika pirusti paljon tehokaampaa laskentatehoa, eikä se maksa paljon. Avaruuslentoon vaadittava matematiikka on varmasti laskettavissa ilman tehokkaita koneitakin. Koneilla se on varmasti pikkaisen helpompaa.

Mut enivei jos vuonna 1968 pystyttiin lentelemään avaruudessa, no fysiikka on loppupeleissä aika yksinkertaista, miksi nykyään kaikesta pitää tehdä niin pirun monimutkaista? Tämä pätee oikeastaan kaikkeen laitteista, Suomen turhasta rajoitusviidakosta ihan elämään ylipäätäänsä. Esim. itse sorrun liian monimutkaiseen/turhaan kelailuun ihan vaan asioiden tekemisen tilalla ja siitä tekemisestä häviää aika paljon nautintoa, jos asian edes saan tehtyä siis. Tiedostan tämän ja edelleen yritän parantaa tapojani ja nauttia siitä kuuluisasta hetkestä enkä myöhästyneestä vuokrasta tai puhelinlaskusta koska maksan ne kuitenkin jossain vaiheessa.

Edelleen nämä ''aikuisten'' ongelmat on aivan turhia ensimmäisen maailmanturhakkeita eikä niitä tarvii miettiä, varsinkaan täällä Suomessa. Ja mitä rajoituksiin tulee, niin eiköhän ihmiset tiedä mikä on hyväksi tai pahaksi. Ja jotkut ihmiset tekevät asioita siitä huolimatta että tietää niiden olevan pahaksi, joten mikä pointti turhalla säätelyllä on? Esim. minkä takia pitää käydä läpi byrokraattinen paperihelvetti että voi myydä vaikka täysin luonnollisesti tuotettuja munia tai lihaa ravintolalle? Ja tuon tuotteen/toimittajan byrokraattihelvetinlainmukainen hyväksyminen ravintolalle kelpaavaksi tuo esim. lihan toimitukseen lisää vaiheita (vissiin ainakin pakastaminen) mikä ihan vaan terveellä ajateltuna tekee siitä lihasta vähemmän tuoretta eli ''vähemmän syötäväksi'' kelpaavaa.

Mut enivei part II, töissä olen siis tekemisissä junien kanssa ja kokemukseni perusteella voin sanoa että vanha sanonta ''toimii kuin junan vessa'' ei pidä enää paikkansa. Allegron vessa muistuttaa enemmän avaruussukkulaa vuodelta 1968 kuin vessaa. Toki laskentatehoa löytyy siitäkin varmaan kymmeniä kertoja enemmän kuin siitä sukkulasta :D Ja johtopäätöksen voimme helposti päätellä. Mitä enemmän ''tekniikkaa'', sitä enemmän vikoja. Varsinkin jos asioita ei tehdä kunnolla ja laadukkaasti vaan ''massia tänne ja heti meiningillä''. Toki varaosien toimittaja kiittää. Maapallo ei.

Mun mielestä jos asiat tehdään kunnolla (ja luonnollisesti) niiden ei tarvitse olla monimutkaisia. Huonosti asioiden tekeminenhän se vasta monimutkaistaa asioita. Esimerkiksi kelpaa vaikka jo aiemmin kritisoimani ravintoteollisuus/monokulttuuri, nykyisen rakennusteollisuuden ongelmat tai kodin peruslaitteiden kestämättömyys ja korjauksen mahdottomuus tai ehkä enemmänkin korjauksen hinta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti