torstai 2. huhtikuuta 2015

Parhaat biisit ever (tällä hetkellä)

Otsikko on varmaan tekstin selittävä :D Ei kai kummempia :D Musiikki on hyvää.

Iron Maiden - Prodigal Son

Moni varmaan tietää että Iron Maiden on mulle ehkä se tärkein bändi. Iron Maidenin takia rupesin soittamaan aikoinaan kitaraa. Isoimman kipinän muistan kokeneeni kuullessani Virus biisin. Muistaakseni lainasin Joonakselta aikoinaan Best of the Beast kokoelman ja siitä se sitten lähti. Mun mielestä Prodigal Son on todella aliarvostettu biisi mitä harvemmin näkee millään lempparilistoilla interwebsterissä. On ehkä vähän erilainen, mm. akustisine kitaroineen, kuin tyypilliset Maidenin biisit mutta loistava enivei. Olisi hienoa kuulla nykyisellä kokoonpanolla livenä mut se ei varmaan koskaan tapahdu :D Kunniamainintoja multa: Revelations, Hallowed be thy name, Blood brothers, the unbeliever (todella kova biisi Blazen ajalta, ehkä vähän samaa vähän erilaista fiilistä kuin Prodigal Sonissa) ja Seventh son levy kokonaisuudessaan :D Tää lista vois jatkua pitempäkin :D Dave Murray on mun sankari numero yksi ja vetää tässäkin hienon soolon.


Bad Religion - Struck a Nerve
Mietin kovasti tämänkin bändin kohdalla minkä biisin laittaisin tähän mutta päädyin tähän kun tätä tullut kuunneltua töissä lähiaikoina. Bad Religion on aina kova ja Grey Race levy kolahti aikoinaan todella kovaa. Greg Graffin on varmaan mun lempilaulaja ja fiksu mies :) Paljon kunniamainintoja (joku voisi sanoa että liikaa uusia biisejä mutta ei mua kiinnosta kuin hyvä musiikki :D ): Sorrow, Skyscraper, New dark ages, Think before you die, Atomic Garden, The Answer, Faith Alone ja Fuck Armageddon this is hell (ehkä livenä, originaali on aika karu rosoisuudessaan :D )
Rainbow - Stargazer

Rainbow eeppisimmillään ja parhaimmillaan, ei kai muuta :D Dio on aina kova ja Blackmoren sooloilu on mahtavaa.

Lost Horizon - Heart of Storm


Muistan joskus kun kuulin kyseisen biisin ekan kerran ja myönnän että korkeat kiljunnat aiheuttivat WTF fiiliksiä mutta jokin kumma veti kuuntelemaan biisiä aina vain uudelleen ja hiljalleen syvä rakkaus tätä todellista soturimetallia soittavaa yhtyettä alkoi ja pysyy aina ja iankaikkisesti. Eikä vähiten Daniel Heimanin loistavien laulusuoritusten ansiosta. Vain 2 levyä tehneen bändin tuotanto on täyttä timanttia ja adamantiumia edelleen. Mutta luulen että kitaristisäveltäjän korkealentoiset ideat ja filosofiat ajoivat Danielin ulos bändistä ja se on ollut enemmän tai vähemmän telakalla sen jälkeen. Olen onnekas että näin bändin aikoinaan Tuskassa livenä.

Baroness - Twinkler

Tää biisi on todella tuore tuttavuus mulle mutta sinistä levyä on tullut kuunneltua paljon ja se on loistava. Kyseinen biisi on keltaiselta/vihreältä levyltä ja sitä en ole ihan hirveästi kuunnellut, hyvää kamaa nekin. Tää on vaan loistava kauneudessaan niin valitsin tämän jonkun sinisen levyn biisin sijaan.

Mastodon - Blood and Thunder

Tää biisi on varmaan eka kosketus Mastodonin maailmaan ja toimii aina hyvän fiiliksen nostattajana. Kova meininki ja kovat vokaalit myös, mun mielestä :D Oishan Mastodonilta voinut valita jonkun toisenkin biisin mut ehkä tää on se rakkain mulle. Pitäis reenaa ite enemmän mastodonia :D Oblivion ja divinations on ollut reeni listalla jo pitempään mutta muitakin vois kokeilla. Kunniamainintoja multa: Chimes at midnight, all the heavy lifting ja Hearts alive.

Death - Perennial Quest

En ollut ennen Deathiä kuunnellut hirveän rankkaa musaa mutta muistan joskus kun broidi tuli hakemaan mua uintitreeneistä ja sillä soi Deathin symbolic levy ja kelasin et vitsi, pitääpä kuunnella lisää :D Ja siitä se sitten lähti. Mulle edelleen yks kovimmista bändeistä ikinä. Kyseinen biisi on kaikessa eeppisyydessään ja kauneudessaan mahtava. Pitäis reenaa deathiäkin enemmän :D

Pearl jam - Future Days

Kuulin ekaa kertaa pätkän tästä biisistä How I met your motheria katsellessa ja onneksi Eddie Vedderin ääni on sen verran tunnistettava että biisi löytyi tubeksesta nopeasti. Tästä tuli samantien yksi mun lempibiiseistä ikinä. Tietynlaiset rauhalliset ja kauniit biisit uppoo muhun aina todella syvään ja tää on yksi niistä. Soitan ja laulan tätä myös itse säännöllisesti kotona :D Naapurit varmaan tykkää :) Erään Tubeksen kommentti section mukaan biisi kertoo jumalasta. Mutta mulle tää kertoo rakkaudesta ja läheisistä ihmisistä.

Muse - Madness

Tämänkin biisin kohdalla tuli wtf fiilis kun sen ensi kerran kuulin teemalta live keikkaa katsoessani. Mutta oli pakko kuunnella lisää ja rakastuin nopeasti tähänkin biisiin. En mä oikein osaa sanoa muuta :D Biisin lopun vokaaliosuus jättää ehkä vähän kylmäks ja se on tyypillistä koville biiseille. Turha venyttäminen on mun mielestä monen bändin ongelma vaikka tälläkin on kestoa melkein viisiminuuttia ei biisi tunnu liian pitkältä.

Dream theater - The Spirit Carries On

Tämä on myös kaunis, toivoa antava ja rauhallisempi biisi mikä kolahtaa täysillä muhun. Tätäkin olen yrittänyt lauleskella akustisen säestyksellä ja veikkaan että naapurit ei todellakaan tykkää :D Tässä on kaikki kohdallaa. Loppuhehkutus ja kitaranvinguttelu on loistava ja sekin jättää osittain kylmäksi.

Dickinsonin Skunkworks - Space Race

Vaikka tykkäänkin muistakin Dickinsonin solo materiaalista niin Skunkworks levy on mun mielestä aivan törkeän aliarvostettu levy. Loistavaa progehkoa/hevirokkia. Suosittelen kyllä kaikille itseään kunnioittaville rok ihmisille. Muistan aikoinani olleeni hieman pettynyt levyyn mutta mitä enemmän sitä kuuntelin, sitä enemmän siitä tykkäsin. Kunniamainintoja: Accident of Birth ja Chemical Wedding levyt jotka on hevimpää kamaa tähän verrattuna.

Paramore- Still Into You

Hevimmän miehen suurin luuranko on varmaan se että tykkään Paramoresta :D Viimeisin levy kolahtaa mulla ehkä vähän liiankin kovaa :D Mietin minkä biisin tähän laittaisin mut ehkä tää on hyvä. Kunniamainintoja: Hate to See your heart break, Moving on, I'm not angry anymore ja Now.

Freak Kitchen - Teargass Jazz

Ehkä yksi kovimmista bändeistä ikinä, mulle ainakin. Mattiaksen virtuoosimaisuutta ei ainakaan kukaan voi kieltää :D Tän biisin todistaminen livenä on huikea kokemus :D Kahdesti livenä nähty ja jaksaa hämmästyttää aina :D Pitkäksi venynyt ilta ei haitannut seuraavan päivän koulutuksessa vaikka vähän koomassa olinkin. Bändillä on astetta hessumpaakin musiikkia mutta kovaa kamaa joka tapauksessa. Taste my fist on myös erittäin kova biisi :)

Symphony X - Paradise Lost

Astetta rauhallisempi biisi tältäkin virtuoosimaiselta bändiltä. Russel Allen on yksi minun suosikki laulajista. Kertsi on kaikessa yksinkertaisuudessaan loistava. Ja kuullaan tässäkin vähän revittelyäkin. Kunniamainintoja: Egypt, Evolution (the grand design), Set the world on fire (The lie of lies)

Strapping Young Lad - Far Beyond Metal


Devin Townsend on kova äijä ja hallitsee tyylin kuin tyylin. Tää biisi on vähän suoraviivaisempaa kamaa :D Kertsi on loistava, tällä pääsee aina hyviin tiloihin. Ite tykkään enemmän Strapping Young Ladista kuin Devinin ''soolo''tuotannosta mutta kannattaa tsekata kaikkea miehen tuotantoa. Tuoreempi kunniamaininta Deviniltä: March of The Poozers.

Gary Moore - Jumping At Shadows


Gary moore on yks mun lemppari kitaristeista, lähinnä kyl Blues osastolla :D Mun ikivanha Blues Alive levy on kokonaisuudessaan aivan loistava ja vaikka tää versio ei ole kyseiseltä levyltä niin loistava kuitenkin. Biisi on alunperin Peter Greenin, yhden Garyn sankarin biisi. RIP Gary.

Gojira - Art of Dying

Mietin kovasti minkä biisin laitan tähän gojiralta mutta ehkä tää on hyvä :D Brutaalia ja kaunista myös. Laitoin myös live version. Mun mielestä bändin kovuus tulee esiin livenä ja mun mielestä Gojira toimittaa, vaikka vähän ääni särkyykin :D Kunniamainintoja: Flying Whales, The Gift of Guilt, The Axe, Born in Winter.

Jethro Tull - Heavy Horses

Jethro Tull on kans yksi kovimmista bändeistä ikinä ja itse tullut kuuneltua rikollisen vähän. paitsi kokoelmaa ja Aqualung levyä. Harmi että Ianin ääni ei enää nykyään oikein toimi, vanhuuden vaikutuksia on varmaan vaikea estää ja bändillä on ikää ''muutama'' vuosikymmen :P Heavy Horses biisissä on mun mielestä kaikkea mitä hyvässä biisissä pitää olla ja vähän ehkä liian hapokastakin menoa mutta kyllä bändiltä löytyy oudompaakin matskua :D Leikattu ''radio''versio toimii kovaa myöskin mutta siitä on leikattu myös tuo hieno intro. Mutta loistava biisi silti.

Megadeth - Tornado of Souls


Ei oo tullu paljon Megadethiä kuunneltua Rust in Peace levyn lisäksi mutta se onkin yks kovimmista hevilevyistä ikinä. Tornado of Souls on muutenkin kova biisi mutta sen kruunaa yks maukkaimmista sooloista ikinä.


Steve Vai - Die to Live

Steve Vai on kans huikea äijä ja se tekee hienoa musiikkia myös ilman turhaa revittelyä ja tää on hieno esimerkki siitä ja yks lempparibiiseistäni aina. Biisi ei oo vissiin live, vaikka bändinjäseniä heiluukin videolla tai sitten bändi vetää täysin samalla tavalla kuin levyllä. Mikä on mun mielestä huikeeta jos näin on :D


Huh kyllähän tohon tota listaa tuli ja jotain unohtui varmasti :D Viimeisimpänä muttei todellakaan vähäisimpänä. Maailman paras bändi. The D!

Tenacious D - Master Exploder

Laitetaan tähän kohtaus elokuvasta koska se on kova :D Toimii kyllä levyltäkin aina :) Kantsii tsekata kaikki levyt. Hauskoja ja hyviä biisejä paljon.

Huh semmosta, tylsän päivän kuluksi :D Kuunnelkaa ja tehkää musiikkia ihmiset :D Pahoittelut mahdollisesti unohtuneille bändeille, aina voi lisäillä :D

T, Samwais

EDIT: Piru Blind Guardian unohtui kokonaan :D


Piru :D Eli tärkeimmät viimeaikaiset kuuntelut unohtui kokonaan. Blind guardian on parhaimmillaan todella huikeeta kamaa. Hansi on huikea laulaja vaikka omaakin hiukan erikoisen äänen.  Ensi kosketus Blind Guardianiin tuli aikoinaan Moon tv:llä pyörineessä Mr. Sandman videosta mutta se ei ole ihan ehkä tyypillisintä Blind Guardiania joten bändi jäi huomiotta monen moneksi vuodeksi. Jokunen vuosi sitten ostin live levyn ja osa sen biiseistä kolahti tosi kovaa. Osa biiseistä on toisaalta vähän tylsempää mun mielestä mutta tosiaan, parhaimmillaan bändi on todella kova.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti