sunnuntai 12. huhtikuuta 2015

PT koulutuksen ''testipäivä'', Optimal performance center ja Kari Suomalaisen luento + ''shoulderökistä''

Tuloksia ja muuta pikkukivaa

Meillä oli ihan mielenkiintoinen ja käytännöläheinen perjantain koulutuspäivä. Kokeiltiin erilaisia mittauksia mitä yleensä tehdään uusien asiakkaitten kanssa. Eli mm. perus pituus, paino, BMI, kehonkoostumus, pihtimittaus, muutama lihaskunto ja liikkuvuustesti ja ''aerobiset'' testit kuten, UKK, kävelytesti, step testi ja pp-ergometri testi. Käytännössä noista aerobisen testeistä tehtiin kyllä vain pp-ergotesti. Itseäni kiinnosti kovasti mitä testitulos tuottaa :D No, testistähän tuli erittäin hyvä tulos,mikä hieman yllätti. Testissä on siis kolme eri vastustasoa (mun tapauksessa ne oli kyllä liian kevyet :D kahden viikon päästä uusiksi) ja sykkeiden avulla laskeskellaan arvioitu max hapenottokyky. Mun tulos tais olla jotain 56 ja risat ml/kg/min joka on siis viitearvojen mukaan toiseksi parhaalla välillä. Miksi se sitten yllätti? Koska mä en tosiaan mielestäni reenaa hirveän kovaa enkä varsinkaan tarkoituksella juurikaan hengityselimistöä. Eli jos talven 1-2 puntin ja 2 (-3) lätkäpelien/viikko tahdilla saa loistavia tuloksia niin hengityselimistön kuin voimatasojen kannalta niin väitän että kunnossa oleminen on yksinkertaista (ja helppoa. suluissa sen takia että kehitys vaatii jossain määrin myös epämukavia ''tunteita''). Ja minun tapauksessani myös todella mieluisaa vaikka lätkät vähän unensaantia saattoi haitatakin :D Ei se ''treeni'' tunnu välttämältä treeniltä kun löytää itselleen sopivat asiat. Mutta vaikka kyykyn lähes epäonnistumiseen asti tekeminen n. 80-90% alueella maksimista, tuntuu jossain määrin epämiellyttävältä, se on silti ollut tähän asti kivaa.   

Eli oon ennenkin kirjoittanut että hyvien tuloksien saavuttaminen on yksinkertaista, minkä juuri koin tosiaan itsekin. Lepo ja ravinto on edelleen tärkeyslistan kärjessä ja fiksut ja hauskat treenit siihen päälle eivät todellakaan tarvitse mitään ihmeempiä, mun mielestä (tiedän, mulla ei ole perhettä ym. tekosyitä :D ). Jos karkeasti talven treenimääriä arvioin niin tuntimäärä liikkuu varmaan 6-10 välillä mikä ei mun mielestä ole hirveästi, varsinkin jos sillä saavuttaa erittäin hyviä tuloksia! Toki mä liikuskelen arjessakin mut se on tosi pientä verrattuna edes noihin mun treenimääriin. Ja jos noin pienillä määrillä pääsee loistaviin tuloksiin, pienemmilläkin määrillä voi päästä hyviin tuloksiin. Kehityksen ja kasvun avaintekijä on se säännöllisyys. Tästäkin olen jotain kirjoittanut aikaisemmin.

Mikäköhän pointti tällä nyt oli? Kai se tuli tossa jo sanottua :D Ehkä myös sekin että minä voin toivottavasti lähitulevaisuudessa auttaa myös sinua tai jotain sinun läheistä saavuttamaan hyviä tuloksia :)

Optimal performance Center vallillassa ja Kari Suomalaisen luento

 Kävin keskiviikkona tutustumassa uuteen Optimal Performancen saliin ja siinä samalla kuuntelemass Kari Suomalaisen luentoa. Ei siis pilapiirtäjä Kari Suomalaisen vaan osteopaatti Kari Suomalaisen :D Luento oli siis samassa paikassa ja se oli ilmainen. Tulevaisuudessa noita ilmaisluentoja on useamminkin ja aion käydä niistä joitain kuuntelemassa. Ostan varmaan 10 kerran kortin salille ja käyn siellä silloin tällöin :D 

Itse salista, olihan se ihan mahtava paikka, oikea voimailusali mistä ei turhia koneita löydy :) Kyykkyräkkejä, hyviä tankoja ja painoja ja nosto''lavoja'' löytyy myös hyvin. Ei mitään turhaa siis, mun mielestä :) Lisäksi löytyy pieni turffin pätkä missä voi myös työnnellä ja vetää esim. kelkkaa. Toki siinä voi tehdä muutakin :D Jos itse perustaisin salin se olisi todennäköisesti hyvin samanlainen.

Luennosta. Ihan fiksua kamaa mm. liikkuvuudesta, kehon hallinnasta ja muusta pikkukivasta. Näistä asioista ei puhuttu välttämättä valtavirran tunnustamasta näkökulmasta. Eli jos joku paikka kiristää niin venyttele. Ei näin, mun ja monen muun fiksumman mielestä :D En mä mikään ekspertti ole enkä tähän sen kummemmin asioita perustele mutta jos joku paikka on jumissa se tulisi hoitaa liikkeellä ja kehon ja ennenkaikkea keskivartalon hallinnan korjaamisella, ei venyttelyllä. Harvalla on oikeasti esim. tiukat takareidet tai lonkan koukistajat vaan nämä ''tiukat'' alueet yleensä kompensoivat jotain epätasapainoa tai kehon hallinan puutosta.

Ei kai tästäkään kummempaa, lisää ehkä tulevaisuudessa kun fiksuunnun :D Hyvä sali, hyviä juttuja luennolla :D

+ Shoulderökista

Eksyin interwebsterin voimavideoita katsoessani kuuntelemaan Chris Duffin nimisen erittäin vahvan ja fiksun miehen juttuja. Ja sieltä silmään osui myös mielenkiintoinen treenivälinen josta Chris on kehittänyt oman version nimeltään Shoulderök. Tämä vehje ei ole täysin Chrisin oma keksintö vaan samantyylistä reeniä on käytetty kamppailulajien harrastajien keskuudessa  vissiin vuosisatoja. Sen avulla treenataan siis kipeitä ja ''toimimattomia'' olkapäitä :D Chris pääsi muutaman viikon reenin jälkeen omista vuosikausia vaivanneista asioista eroon. Olkapään toimimattomuus/liikkuvuusongelmat on hänellä johtanut moneen muualla kuin olkapäissä sattuneeseen loukkaantumiseen/repeämiseen. Eli hänenkin tapauksessaan joku muu paikka kompensoi olkapäiden ongelmia. 

No kommentoin youtubessa tätä värkkiä ja Chris pyysi lähettämään sähköpostia että voi tehdä tarjouksen minulle, koska suomeen ei vissiin tällä hetkellä ole toimitusta, mutta hän ei ole vielä vastannut. Toisaalta laitoin viestiin että minulla ei todennäköisesti ole tällä hetkellä varaa siihen (nettisivun hinnan mukaan siis :D ). No minäpä en masentunut siitä etten pääsisi kokeilemaan kyseistä treenimetodia omien vaivojen poistamiseen vaan kyhäsin ylä-asteella tehdystä kodinturvajoukkukenttälapiostani vastaavan välineen. Minun värkkini on vähän lyhyempi kuin aito mikä varmaan voi vaikuttaa sen käyttöön mutta ajattelin kyhätä vähän pitemmän version, kunhan kerkeän. Mutta sillä aikaa testailen nykyisellä versiolla toimiiko homma vai ei. Toistaiseksi vaikuttaa ihan kivalta, toisen puolen ''swingin'' tekniikassa on kyllä hiomista ja täytyy pitää maltti painon kanssa etten aiheuta lisää vahinkoa :D.

Eli ehkä lähiviikkoina lisää aiheesta myös pienen videon kera :D Kiinnostaako lukijoita? :D

Piis, 
Samwais

Ps. Pahoittelen tekstin mahdollista sekavuutta, koulutusviikonlopun jälkeen aivokapasiteetti ei ole vahvimmillaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti