tiistai 12. heinäkuuta 2016

Ingress (ja Pokemon Go)

Oon mielenkiinnolla odotellut Pokemon Go:ta ja fiilistelin 9gagin postauksia aiheesta ja yhdessä postauksessa mainittiin Ingress niminen ilmeisesti aika samantyylinen appsi. No koska en ole vielä onnistunut Pokemon Go:ta imuttamaan (ei ole vielä virallisesti julkaistu Suomessa mutta sen saa helpolla konstilla vissiin jo nyt toimimaan), päätin kokeilla Ingressiä. 

Ingress ja Pokemon Go on siis GPS karttoihin ja ''nähtävyyksiin'' perustuva ihan oikeasti seikkailua vaativia pelejä. Pokemonissa tietysti keräillään monstereita ja otellaan niillä. Ingressissä häkkeröidään ''portaaleja'' ja päivitetään niitä paremmin vastapuolen häkkeröintiä kestäväksi. Häkkeröinnillä, muulla toiminnalla ja liikkumisella keräillään exotic materiaa millä tehdään kaikkea kivaa. Oma agentti saa siinä samalla kokemuspisteitä millä tietysti saadaan leveleitä ja vahvemmat työkalut kaikkeen toimintaan.

Ingressissä on kaksi puolta eli kapinalliset ja valaistuneet. Valaistuneet auttavat Shapereitä ottamaan maan valtaan ja nostamaan ihmiskunnan uudelle tasolle ja kapinalliset yrittää luonnollisesti estää tämän. En sitten tiedä mitä edellä mainittu meinaa :D Itse liityin vastarintaan. Kai pitäis vähän tutkia enemmän, itse olen lähinnä testaillut ja käynyt parilla seikkailulla. Moni ominaisuus ja itemi mitä oon saanu on vielä aika hämärää mulle :D Kai se siitä lähtee, jos vaan jaksan pelailla enemmän. Tän ja eilisen päivän perusteella oli kyllä hauskaa. Kai siinä voi kaikenmaailman liittoumia tehdä ja osallistua ryhmätapahtumiin ym. pikkukivaa myös.

Eilen kävin käpylässä ja taiskilla häkkeröimässä ja testailemassa softaa. Tein myös yhden tehtävän jossa oli seudun kohteita jotka kaikki piti käydä häksäämässä. Tehtävästä sai ihan kivasti enemmän kokemusta kuin yksittäisiä mestoja läpikäydessä. Ihme ja kumma Käpylässä oli aika pitkälti valaistuneiden ylivalta :D Vaikka luulisi että vasemmistotaiteilijasuvakkialueella olisi vastarinta voimissaan :D Tänään aloitin isommalla tehtävällä eli 1A:n reitinvarrelta löytyvien kohteiden hakkeroinnilla ja etenin aina Eiraan ja aina meren rantaan saakka. Siellä päin oli taas vallassa vastarinta :D 

Tajusin vasta myöhemmin että olisi kiva ottaa kuvia mielenkiintoisista kohteista mutta eipä ykkösen reitillä mitään yyberkiinnostavaa tai uutta ollut. Alla muutama mielenkiintoinen otos Eiran suunnalta.

Victor Janssonin ''Taistelija''

H Sörensen Ringtin patsas Villa Ensin ovelta (kelpaisi runkkumatskuksi NOBNOM ajalle :D )

 Juhani Ahon patsas

 

Mulla oli oikein kiva 3-4 tunnin seikkailu pyörän selässä. Tuli pyöräiltyä paikoissa missä en ollut ikinä käynyt ennen käynyt. Vaikkakin ''vain'' Helsingin sisällä. Eikä tullut ees kakat housuun. Sain itselleni vallattua muutaman uuden mestan sekä aiheutettua mielipahaa mm. tähtitornin ja siellä olevan aurinkokellon omistajalle mutta puolustusta en täysin saanut murrettua (koska oma leveli ja itemit aika heikkoja).Miinuspuolena se että joku oli kotimatkan aikana käynyt valtaamassa mun mestat valaistuneille :D Aurinkokellon luona tapasin myös ilmeisesti ruotsalaisen turren jonka kanssa ihmeteltiin kellon toimintaa. Ilmeisesti oltiin liian myöhään paikalla koska mitään emme siitä irti saanut. En tiedä ymmärsikö tää jamppa kun sanoin että paikalla pitää vissiin olla n. 20 yli 13 :D Vapauden patsaalla näin 4 n. parikymppisen pojan possen jotka pelasivat Pokemon GO:ta aika innoissaan :D kysyin miten sen saa toimimaan mutta en vielä itselleni sitä onnistunut saamaan. No kyllä se kohta tulee suomeenkin.

Eli mulle tää oli todella positiivinen kokemus ja luulen että ainakin kesän aikana tulen käymään muuallakin sopivan pyöräilymatkan päässä. Itse peli antaa oivan tekosyyn katsella paikkoja mitä ei muuten varmaan huomaisi. Ulkomailla vierraillessa varmaan tosi oiva keksintö nähdä nähtävyyksiä. Kompassistakin voisi olla apua täysin tuntemattomien paikkojen koluamisessa. Oman kännykän/Ingressin kompassi näytti mun mielestä ihan omiaan. Itse peliin kunnolla syventyminen vaatii kyllä vielä vähän opiskelua mutta eiköhän se siitä lähde pikkuhiljaa.

T.
Samwais 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti