sunnuntai 8. marraskuuta 2015

Kirja-arviointi: Hormonitasapaino, Kaisa Jaakkola

Sain vihdoinkin luettua Kaisa Jaakkolan Hormonitasapaino kirjan minkä ostin Optimal Performance Centerin:n avajaisista. Kirjaa saa siis muualtakin :) Ja se kannattaakin lukea. Olet sitten terveydestäsi kiinnostunut, tavis (jonka pitäisi olla terveydestään kiinnostunut :) ) tai liikunta- ja terveysalan ammattilainen, eli kuka tahansa. Kaisalla on paljon omia kokemuksia omalta kohdaltaan ja valmennuksistaan sekä sekalaisista koulutuksista alalta.

Kirjan nimi voi olla harhaanjohtava tavan tallaajalle, tavallaan, tavallaan ei koska jos keho ei toimi oikein tai ole täysin terve näkyy se aina jossain epätasapainossa. Koska keho toimii hormoneilla ja muilla pienillä ja kivoilla mekanismeilla :)  En itse ole hyvä yksityiskohtien ja pienten mekanismien kanssa ja kirja sisältää paljon sitäkin. Vaikka ne eivät yleensä vaan jää muistiin, on niistäkin hyvä lueskella. Ja mun ja monen muun mielestä hyvinvoinnissa ja terveydessä oleellista ei ole kaikkien mekanismien syvällinen ymmärtäminen ja liiallinen ''hifistely'' ei ole olennaista (hifistelystäkin on tietty hyötyä ja Kaisakin kehottaa säännölliseen käyttöön tiettyjä lisäravinteita, varsinkin nykymaailmassa) vaan Kaisankin ohjenuora kaikille on perusteiden haltuunotto. Eli ravinto, lepo, stressinhallinta ja sopiva liikunta. Eli aika perusjuttuja mistä minäkin olen kirjoittanut. Kannattaa pitää peruspilarit aina kunnossa ennenkuin tulee oikeita ongelmia. Puhun myös omasta kokemuksesta. Tietysti tietyt tilanteet, esim. vatsan ja suoliston ongelmat vaativat myös hifistelyä.

Kirjasta saa siis todella paljon ideoita siihen mikä omassa terveydessä voi mättää. On se ongelma sitten hormonitasapainossa, vatsan bakteerikannassa ja vatsahapoissa, ''myrkyissä'', stressinhallinnassa/levon putteessa tai ravinnossa. Mutta kaiken selvittämiseen ei tietenkään aina pysty yksin joten asioista mistä et pääse yli yksin kannattaa kysellä osaavalta lääkäriltä tai muilta ammattilaisilta.

Ei kai tästä enempää :) lue se :)

T, 
Samwais

Ps. Kaisan nettisivu ei jostain syystä toiminut mutta sieltä ja hänen facebook sivulta kannattaa katsoa lisäinfoa mm. lisäravinteista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti