tiistai 20. lokakuuta 2015

Taikaranteet

Tämä blogikirjoitus ei kerro jääkiekosta vaikka ajoittain raviksen jäällä nähdään ''maagisia'' (jäisiä) liikkeitä allekirjoittaneen toimesta vaan ranteiden/käsivarren hyvinvoinnista. Jukka rajalalla on oikein mainio video monipuolisiin lämmittely ja liikkuvuus liikkeisiin Click.
Itse en pysty kaikkiin kyseisen videon liikkeisiin tuntematta kipua tai muuten vaan ilkeää tunnetta vasemmassa ranteessani/Peukalon juuressa. Ja liikkuessa kipu, tai muutenkaan tietty, ei ole ikinä hyvä asia. Syytä minun ranne ongelmiini ei ole löydetty vaikka olen käynyt ihan magneettikuvissakin asti. Osasyyllinen voi olla lacrosse, kitaransoitto tai videopelaaminen. Mene ja tiedä. Viime aikoina olen kovasti miettinyt mitä voisin tehdä päästäkseni eroon näistä ongelmista. Olis kiva reenaa taas käsilläseisontaa :)

Kuten monesti nykymaailmanmenossa on vialla, on tasapaino. Esim. ''stressitekijät'' vs lepo, yläselän heikkous vs rintarangan tiukkuus jne. muutaman esimerkin ihmisen liikkumisesta ja hyvinvoinnista mainitakseni. Ranteen tapuksessa vika saattaa olla siinä ettei ole tullut reenattua ojennuspuolen lihaksia. Salilla tulee luonnostaan paljon puristusvoimaa lisääviä juttuja esim. mave, leuat jne.

Idea kuminauhan käyttämisestä ranteen hyvinvointiin on muhinut jo jonkun aikaa kun tutustuin viime vuonna? Pavel Tsatsoulinen Simple and Sinister ohjelmaan (kantsii muuten tsekata, tai tuu mun koutsattavaks vinkvink, jos kaipaa simppeliä ja toimivaa ohjelmaa :) ). Mutta jostain syystä on sitten itse kuminauhaa kokeillut kuin hetken aikaa. Ohjelmahan koostuu kahvakuulan kanssa tehtävuistä etuheilautuksista ja turkkilaisista ylösnousuista ja muutamasta muusta lämmittely ja liikkuvuusliikkeestä ja ne itsessään tuntui auttavan aikoinaan rannekipuun. Todennäköisesti ylösnousujen kokonaisvaltainen kuulan hallitseminen myös käsivarren lihaksilla taisi tehdää hyvää myös minun ranteilleni. 

Enivei, mä rupesin tekemään noin pari viikkoa sitten kuminauhalla sormien ojennuksia ja sitten tajusin että mitä jos lisään harjoitukseen hieman liikettä? Liike on aina hyväksi :) Eli itse liike on todella simppeli. Laita kuminauha supussa olevien sormien ympärille ja ojenna sormia suoraksi. Pidä nauha kireänä ja lähde ojentamaan ja koukistamaan rannetta edestakaisin. Täts it. Jos ei rupea polttamaan teet jotain väärin tai kuminauha on liian löysä :) Itse laitan kumpparin mahdollisimman alas peukalon juureen koska muuten se saattaa tuntua ilkeältä. Alla vielä video esimerkiksi. Lisää tuohon vielä olkavärkkiä tai kahvakuula haloja tai vastaavaa niin kädet ja olkapäät pysyvät kunnossa :)


T: Koutsi Keklumestari

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti