lauantai 2. toukokuuta 2015

Olkavärkki aka köyhän miehen Shoulderök

Jokin aika sitten eksyin juutuuben videoita katsellessa Chris Duffin nimisen voimannostajan videoihin ja katseluun meni myös miehen kehittämä Shoulderök treeniväline. Hän ei ole itse keksinyt kyseistä välinettä vaan on jalostanut samantyylisistä kiinteistä ''kuulalekoista'' oman versionsa eli Shoulderökin. Duffinilla on oli ollut olkapää kipuja 8vuotta ja nämä johtivat moneen loukkaantumiseen muualla kuin olkapäässä. Asiaan kyllästyneenä hän lähti hakemaan ratkaisua ongelmiinsa. Hän törmäsi tähän vanhaan treenimetodiin ja päätti kokeilla sitä. Eka yrittämä ei vissiin onnistunut mutta hän koitti hommaa uudestaan ja kuukauden käytön jälkeen 8 vuoden kivut olivat poissa eivätkä ole kahden vuoden aikana palanneet. Omaa versiotaan hän on kehitellyt vissiin ihan oikeiden lääkäreiden/kehon toiminnan asiantuntijoiden kanssa joten sen käyttö on mun mielestä ihan perusteltua.

No, itsellä ei ole tällä hetkellä varaa aitoon version niin askartelin ylä-asteella tehdyn kenttälapion varresta itselleni oman. Kyseinen värkki on vähän lyhyt joten isäni firman varastoista löytyi sopivaa putkea ja isäni hommasi putkeen sopivat lisäosat ja niin sain toisen vähän pidemmän köyhänmiehen version jota tässä kutsun olkavärkiksi :D

Kuulalekoilla voi ilmeisesti tehdä kaikenlaisia liikkeitä mutta itse olen tehnyt vain videolla esitettyjä kahta liikettä. Miksi vain kahta? Koska näitä esitteli ja suositteli Herra Duffin omalla videollaan Eric Spotoa koutsatessaan.

Lyhykäisyydessään, tarkoitus on tosiaan harjoittaa olkapään liikkuvuutta, niitä tukevia lihaksia ja keskivartalon ja olkapään yhteystyötä ja sitä kautta tietysti laadukasta liikkumista :D Toisaalta mun muistin mukaan tuon puolikkaan takaswingin osatarkoitus on myös ''erottaa'' olkapäät rintakehästä ja koko swingi opettaa sitten koko paketin kasassa pysymistä. Värkillä tehtävät swingit toimii olkapään koko liikeradalla ja tarkoitus on että liike tulisi olkapäästä ei rintakehästä. Eli keskivartalon lukitus/bracing niin että rintakehä pysyy alhaalla, on erittäin tärkeää ja myös todella hyödyllistä opetella.

Itse olen nyt muutaman viikon heilutellut jokusen setin melkein päivittäin ja eron entiseen kyllä huomaa. Penkki ja pystypunnerrus tuntuu hiukan erilaiselta eikä penkistä aiemmin tullutta jumia/kipua ole juurikaan ollut. Ja lisäksi aiemmin minua vaivannut sormien puutuminen tietyissä asennoissa esim. nukkuessa on poistunut käytännössä kokonaan. Ja musta tuntuu myös että mun ranne on ollut parempi myös (on kuvattu ja kaikkea eikä mitään ole löytynyt mutta aina välillä se voi olla pirun kipeä). Mun olkapääongelmat juontuvat uintiaikoihin ja onkin jo aika saada homma kuntoon :D Ei mun tekniikka varmaan täydellinen olo mutta kyllä se siitä hioutuu vielä :) Tulen käyttämään tätä kyllä jatkossakin.

Ei kai kummempia. Katso (ankeahko ja editoimaton video, koska eka missä puhun :D enkä saanut kuvaa näkymään movie makerissä) video ja tervetuloa kokeilemaan :D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti