maanantai 26. maaliskuuta 2018

Kokeile tätä pikadieettiä ja treeniä ja hämmästy! Tuloksia välittömästi!

Alkuun pahoitteluni hieman harhaanjohtavasta klikkiotsikosta :D Tarjolla ei ole välittömiä tuloksia koska se ei vaan ole mahdollista.Tai tavallaan tarjolla on myös välittömiä tuloksia jos saat tästä järkeä omaan tekemiseesi, ne ei vain näy heti :) Oon kirjoittanut tästä aikaisemminkin mutta näistä asioista ei voi puhua liikaa.

Terveys ja hyvinvointi ei ole kuukauden tai parin pikakuuri vaan elämänpituinen matka. Itseään näännyttämällä ajautuu vain suurempiin ongelmiin. Isompien muutoksien kanssa painiessa tuloksien tekemisessä puhutaan kuukausista tai jopa vuosista. Keho ja mieli tarvitsee aikaa sopeutuakseen pieniin muutoksiin joista sitten edetään pikkuhiljaa isompiin muutoksiin.

Muutos on kyllä vaikeaa mutta siitä ei kannata tehdä monimutkaista tai liian rajoittavaa. Meillä on tietty määrä ''henkistä voimavaraa''/tahdonvoimaa joka pistää liikkeelle tai estää sortumisen roskaruokaan ja huonoihin tapoihin. Jos kaikki tekeminen perustuu kaiken kieltämiseen ja nounou asenteeseen, on tämä voimavara aika nopeasti käytetty ja homma lähtee nopeasti lapasesta. Eli treeni/fiksu tekeminen loppuu seinään tai oikea ruoka vaihtuu roskaruokaan/herkkuihin.

Tätä tahdonvoimaa voi myös treenata. Esim. seuraamalla jotain treeniohjelmaa tiedät aina mitä meinaat treenipäivinä tehdä eli sinulla on joku tavoite ja tiedät miten sinne päästään tai lisää vihannesten syöntiä aluksi lisäämällä päivän yhteen ateriaan vaikka porkkana tai tee kerralla isompi satsi ravinteikasta ruokaa. 

Opettelemalla pikkuhiljaa edellä mainittuja hyviä tapoja niistä tulee osa rutiinia aka ne eivät kulutakaan niin paljon voimavarojasi ja salille raahautuminen ei aina tunnukaan niin vastenmieliseltä ajatukselta. Ja ajattelemalla terveyttä elämänpituisena matkana sen tahdonvoiman väistämätön pettäminen ja bögöön tai pitsaan ratkeaminen silloin tällöin ei tunnukaan niin isolta asialta. Yksi vähän huonompi ateria versus 20 hyvää ateriaa ei meinaa mitään. Ja jos mietit että et pysty tähän, tee tänään se minkä pystyt ja huomenna olet vahvempi ja matkalla kohti parasta itseäsi. Ja joku päivä huomaat että pystyt siihen mikä eilen tuntui mahdottomalta.

Loppuun vielä otsikossa lupailtu ihmedieetti ja treeniohjelma :D

Syö oikeaa ja ravinteikasta ruokaa. Säännöllisesti ja tarpeeksi.
Nosta, vedä, työnnä ja kyykkää raskaita asioita. Säännöllisesti. 
Liiku arjessa mahdollisimman paljon.
Lepää säännöllisesti ja tarpeeksi.

T,
Koutsi Keklumestari, B. Butt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti